06.03.2013 - Наградени најуспешните творби на литературниот конкурс, кој Библиотеката Светлина од Прељубиште традиционално го распишува по повод 8-ми Март "Денот на жената"

Токму на оваа безвременска тема "мајка" твореа учениците од шесто до осмо одделение од основните училишта во општина Јегуновце. Тие преку своите песни и прозни твроби ја искажаа нивната љубов и почит кон мајката. Нивните творби учестуваа на литературниот конкурс, кој Библиотеката Светлина од Прељубиште традиционално го распишува по повод 8-ми Март "Денот на жената", на тема: "Мајка" и "Жената како столб на семејството". Денес на пригодна свеченост во библиотеката беа доделени наградите за најуспешните творби.

Жири комисијата имаше полни раце работа, на нив им беше доделана најтешката задача да ги одберат најдобрите творби меѓу доставените. Наставниците сметаат дека ваквите конкурси позитивно се одразуваат врз детската креативност.

Библиотеката Светлина во Прељубиште и за во иднина најавува литературни и ликовни конкурси на најразлични теми се со цел да ги мотивира учениците што повеќе да творат, меѓусебно да се дружат разменувајќи ги своите знаења и искуства.

Данијела Петковска 
     


 
 
12.02.2016 - Полицијата расветли 7 тешки кражби во куќи пријавени минатиот месец

12.02.2016 - Следи го срцето- кампањата со која трговскиот центар Ремал во Тетово започна да го одбележува денот на вљубените

12.02.2016 - Вообичаен број на лица заболени од сипаници во Тетово

12.02.2016 - Празникот Св. три ерарси денес се одбележа во Соборниот храм Св Кирил и Методиј во Тетово

12.02.2016 - 11 случаи на лихварство, изнуди и уцени регистрирани минатата година на подрачјето на СВР Тетово

12.02.2016 - Полицијата расветли 7 тешки кражби во куќи пријавени минатиот месец

11.02.2016 - Во вкупно 19 училишни објекти од основното образование изминатиот период инвестирале од општина Тетово

11.02.2016 - Во сообраќајка во Тетово повреден е пешак на возраст од 60 години.

11.02.2016 - Црквата донираше огревни дрва на неколку социјални семејства

10.02.2016 - Ученици од Вудроу Вилсон ќе учат за финансиско работење

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.