07.09.2017 - Започнаа уписите по англиски и германски јазикОд први септември започнаа уписите за деца и возрасни за англиски и германски јазик на Отворен граѓански институт за доживотно учење Тетово, поранешен Работнички универзитет. Традиционално оваа институција запиишува голем број ученици, но и возрасни заинтересирани да ги прошират знаењата на странските јазици.


Освен изучување јазици оваа институција овозможува стручна преквалификација за невработени, подготовка и вонредно средно образование. По завршување на едукативните форми учесниците се стручно оспособени за започнување на сопствен бизнис или вработување во адекватни компании.

Од понудени курсеви за 7 занимања, мажите најголем интерес јавуваат за готвачи, а жените за фризерки.


Универзитетот е основан во 1955 година од страна на општинскот и околискиот синдикален совет во Тетово како Работнички универзитет. Во 2000 година е преименуван во Народен универзитет, а од 2012 година продолжува да ја врши дејноста како Отворен граѓански институт за доживотно учење Тетово.

Наташа Петровска

 
     


 
 
20.11.2017 - Пијан гостиварец украл возило и удрел со него во бандера

20.11.2017 - Спортски вести

20.11.2017 - Пожар во ноќен клуб во Жеровјане

19.11.2017 - Одбележани 73 години од ослободувањето на Тетово

19.11.2017 - Одземени 19.300 денари при разбојништво во тетовската обложувалница

18.11.2017 - 4 килограми марихуана пронајдена кај тетовец

18.11.2017 - Кој го загадува Тетово

17.11.2017 - Штуловиот универзитет прослави 16 години постоење

17.11.2017 - Изложба по повод Денот на ослободување на Тетово

17.11.2017 - Малолетник ограбил спортска обложувалница во Тетово

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.