10.10.2018 - Водата од градскиот водовод е исправна за пиењеТетовци слободно можат да ја пијат водата од градскиот водовод. Денес на третиот ден, повеќето граѓани се согласуваат дека веќе не се чувствува изменетиот вкус и мирис на водата од чешмите. Центарот за јавно здравје Тетово утврди дека мострите вода земени во понеделникот и по 48 часови опсервација не покажале присуство на штетни микроорганизми, со што истата е исправна за пиење.Со оглед на тоа дека изменетиот вкус и мирис на водата се повторува и годинава во истиот месец, а веројатноста е дека може да се повтори во наредниот период, специјалитот по хигиена и здравствена екологија доктор Ратко Давидовски препорачува преземање на дополнителни мерки како употреба на активен јаглен или озонирање, за да се подобри непријатниот вкус и мирис.


Инаку од понеделник граѓаните почнаа да се жалат дека водата која им истекува од чешмите има непријатен вкус и мирис и истите беа загрижени за здравствените последици од нејзино козумирање. Во октомври лани, тетовци во три наврати го почуствуваа изменетиот мирис и вкус на водата за пиење, непосредно по пуштањето во употреба на новиот градски водовод.


Наташа Петровска

 
     


 
 
30.11.2018 - Зимско одржување на патиштата

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

30.11.2018 - Светскиот тренд на предновогодишно фотографирање во професионално студио веќе неколку години го следат и тетовци

29.11.2018 - Етно вешта жена за Тетово за 2018 година

29.11.2018 - Три лица се повредени во сообраќајна незгода во тетовското село Синичане

28.11.2018 - Тетовци денес дишеа релативно чист воздух

28.11.2018 - Вработените во Општина Тетово во попладневните часови ги напуштија своите работни места.

28.11.2018 - 17-годишна девојка повредена, пак, повредена во сообраќајна незгода

27.11.2018 - Потсетување на гостиварските музичари Стеве Јаковлески и Боби Дојчинов

27.11.2018 - Каква титула би му дале на Тетово, потсетувајќи се назад низ годините?

     
   
     

 
Архива на вести
 
година
     
  месец  
   
     
 
       
  Текстовите кои се објавени смеат да се пренесат на други медиуми само со договор или со наведување дека потекнуваат од оваа интернет страница.